Warmtepompen

In het kader van verduurzaming wordt in steeds meer woningen en ook in bedrijfspanden een warmtepomp geplaatst. De warmtepomp vervangt in veel gevallen een traditionele Cv-ketel op aardgas. De warmtepomp gebruikt geen gas maar elektriciteit. Daarnaast wordt optimaal gebruik gemaakt van warmte die al beschikbaar is, bijvoorbeeld uit de bodem of uit de buitenlucht. Door te kiezen voor een warmtepomp van Koeltechniek Nederland zet u een belangrijke stap naar het verduurzamen van uw pand. Hierdoor zal het gebouw een hoger energielabel krijgen.

Steeds meer warmtepompen in gebruik

In Nederland worden de meeste panden nog steeds verwarmd met een traditionele Cv-installatie. Maar dit is langzaam aan het veranderen. Steeds meer nieuwe wijken worden gasloos opgeleverd. De reden daarvoor laat zich raden: de voorraden aardgas raken uiteindelijk op. Daar komt bij dat het winnen van aardgas in Groningen voor grote problemen zorgt omdat het aardbevingen veroorzaakt die op hun beurt voor flinke schade aan woningen zorgen. Daarom is het verstandig om als huiseigenaar na te denken over een alternatief. Zo’n alternatief is de warmtepomp. Een warmtepomp kan in vrijwel iedere woning worden geplaatst. Soms is er subsidie mogelijk via uw provincie waardoor de investering lager uitkomt.

Werkt een warmtepomp ook als het koud is?

Het lijkt logisch te veronderstellen dat en warmtepomp alleen werkt als het buiten warm is. Maar dat is een misvatting. Een warmtepomp kan zelfs als het vriest nog warmte uit de lucht halen. Dat komt omdat de pomp gebruik maakt van bewegende moleculen. Moleculen bewegen ook bij strenge vorst. Pas bij -273 graden Celsius (0 graden Kelvin) stoppen de moleculen met bewegen. Aangezien dit een onwaarschijnlijk lage temperatuur is, zal de warmtepomp altijd blijven werken en warmte afgeven.

Welke warmtepomp is geschikt voor mij?

Als u wilt weten welk type warmtepomp voor uw situatie de beste keuze is dan kan Koeltechniek Nederland u daarover advies geven. Overweegt u de aanschaf van een systeem met een warmtepomp, vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Als u akkoord gaat met de prijsopgave kan er direct een afspraak voor de plaatsing worden gemaakt. Doordat u bespaart op energiekosten kunt u de investering uiteindelijk weer terugverdienen. Uw huis krijgt een beter energielabel als u een warmtepomp laat plaatsen. Hiervan profiteert u als u de woning wilt verkopen of verhuren. U kunt er dan een hogere prijs voor vragen.